Esittely / Toiminta / Tapahtumat / Jäseneksi / Yhteystiedot /

 

Rauman Kalevalaiset Naiset ry

Kalevalaisten Naisten Liiton jäsenyhdistys

Päivitetty 24.2.2020 

Tulevat tapahtumat  

Vuosi 2020

Vuoden teemana on Metsän henki – luontosuhde ennen ja nyt.

KESÄKUU

Kesäkuussa vietämme lomaa.

HEINÄKUU

Heinäkuussa ei vietetä varsinaista Pitsiviikkoa, mutta jotain silti tapahtuu:

                              *************************

Ma 20.7. klo 15, pidetään maaliskuussa pitämättä jäänyt yhdistyksen SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Posellissa, Nortamonkatu 12. Jäsenille, jotka ovat ilmoittaneet sähköpostiosoitteensa, on lähetetty asiasta myös sähköpostitiedote. Kokouksesta on ilmoitettu myös yhdistyksen Facebook-sivulla sekä Raumalaisen yhdistyspalstalla (8.7.2020).

                              ***********************

Jo vuodesta 2012 alkaen olemme järjestäneet kansallispukutuuletuksia ja tänä vuonnakin lähdetään yhteiselle

Kansallispukutuuletuspiknikille maanantaina 20.7. klo 17.

Kokoontuminen Posellin edessä, Nortamonkatu 12, josta lähdetään kulkueena läpi Vanhan Rauman, poiketen torille ja jatkaen sieltä matkaa Helsingintorille Nyplääjäpatsaalle. Ota mukaan eväskori ja piknikeväät sekä istuinalusta tai viltti. Helsingintorille saamme toivottavasti vieraaksemme myös Fikuleerin tanssijoita viime vuoden tapaan ja esitellään myös mukana olevat kansallispuvut kaikille. Voit tulla mukaan, vaikka et olisikaan pukeutunut kansallispukuun!

Pitsiä ja kansallispukuja -näyttely yhteistyössä Pitsikeskus Emelian kanssa Posellissa 18.-25.7.2020 Posellissa. Näyttelyssä esillä Emelian pitsejä, Rauman seudun naisen kansallispukuun liittyen tykkimyssyjen esikuvia sekä uusia tykkimyssyn pitsejä, joista yleisö voi äänestää suosikkinsa. Kalevalaiset Naiset tuovat esille myös kansallispukuja kaappien kätköistä. Tarkemmat tiedot näyttelystä yhdistyksen Facebook-sivulla (aukiolot yms.).

 

Tapahtumista ilmoitetaan jäsenille myös sähköpostitse, joten muistithan ilmoittaa voimassa olevan sähköpostiosoitteesi sihteerille (pia(a)ala-aijala.fi)

 

Ohi meni

TOUKOKUU Retki peruttiin koronapandemian takia.

Toukokuussa, tiistaina 26.5. illalla tehdään ympäristöretki Sammallahdenmäelle vuoden teeman Metsän henki – luontosuhde ennen ja nyt merkeissä. Matkalla mahdollisuus poiketa myös Kivikylän tehtaanmyymälässä sekä Pyörnillä. Ilmoittautumiset pe 22.5. mennessä sähköpostilla pia(a)ala-aijala.fi tai p. 044 3447344.

 

HUHTIKUU Retki peruttiin koronapandemian takia.

Huhtikuussa, la 25.4. teemme retken Poriin. Lähdemme Raumalta yhteiskyydeillä klo 10 ja menemme ensin tutustumaan Satakunnan museon näyttelyihin. Nautimme yhteisen lounaan jossain sopivassa lounaspaikassa museon lähellä ja lounaan jälkeen menemme Johannes teologin ortodoksiseen kirkkoon. Ilmoittautumiset retkelle viimeistään ma 20.4. mennessä sähköpostilla pia(a)ala-aijala.fi tai p. 044 3447344.

MAALISKUU

Maaliskuun vuosikokouksen jouduimme myös perumaan, ja se tullaan pitämään heti kun mahdollista. Ilmoitamme jäsenillemme uuden ajankohdan myöhemmin.

Rauman Kalevalaiset Naiset ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään tiistaina 31.3.2020 klo 17.30 alkaen Marelassa. Käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Tervetuloa kokoukseen!
Kaipaamme kovasti joukkoomme uusia aktiivisia jäseniä.

Tilaisuus Posellissa peruttiin vallitsevan koronavirus-tilanteen takia.

Torstaina 19.3. klo 18 alkaen järjestämme Posellissa illan, jonka aiheena ovat muinais- ja kansallispuvut. Katja Joutsen tulee kertomaan Euran muinaispukuun liittyvästä projektistaan ja Helena Honka-Hallila kertoo Kaarinan Ravattulan Ristimäen hautalöydöistä, joiden perusteella on tekeillä uusi muinaispuku. Kuullaan myös, omasta Rauman seudun naisen kansallispukutarkistuksen vaiheista ja saamme ohjeita ja vinkkejä kansallispuvun käyttöön.

 

La 29.2. klo 15.00 vietettiin Kalevalan päivää sekä yhdistyksen 35-vuotisjuhlaa Posellissa.

Juhlaan kaupungin tervehdyksen toi Matias Marttinen ja juhlapuheen piti Juli Aerila. Seurasaarisäätiön toiminnanjohtaja Aila Nieminen kertoi muinaispuvuista. Muusta ohjelmasta vastasivat Fikuleerin tanssijat, Leena Uponen, Ossi Paavola sekä Veteraanikuoro Isku. Juhla järjestettiin yhteistyössä kaupungin kulttuuritoimen kanssa.

Ke 29.1. klo 17.00 vierailimme Koti-Vakassa, Kauppakatu 9.

Vuoden 2019 teemana oli ”Kertoen kuunnellen”.

17.12. vietettiin joulujuhlaa Riitta Lehto-Toivasen kotona Eurajoella.

Ti 15.10.2019 klo 17.00 Jäsenilta Isometsän varastossa, Isometsäntie 3, 2. krs, rappuset ulkopuolella, ei hissiä.

Tutustumme Rauman museon kokoelmavarastoon konservaattori Elzbieta Djupsjöbackan johdolla. Toivomme saavamme nähtäväksi Rauman seudun naisen kansallispukutarkistukseen liittyviä ja tutkittuja Rauman museon kokoelmissa olevia vaatekappaleita.

 

Ti 23.7. klo 17.00 Kansallispukujen tuuletus. Kokoonnumme Posellin eteen, Nortamonkatu 12, josta kävellään kulkueena Vanhan Rauman läpi ensin kauppatorille ja sieltä Helsingintorille Nyplääjäpatsaalle, jossa piknik ja pukujen esittely n. klo 17.30 alkaen. Kansantanssiryhmä Frilla esiintyy n. klo 18. Pukeudu kansallispukuun tai laita päällesi puvun osia, ota omat eväät mukaan ja lähde piknikille!

Samana tiistaina Pitsiviikolla on myös muuta ohjelmaa Posellissa, Nortamonkatu 12. Olette tervetulleita myös osallistumaan näihin:

Klo 11.00 Miten pitsi tuli Raumalle? Kirsi-Marja Siltavuori-Illmer kertoo Rauman pitsin historiasta.

Klo 12.00 – 17.00 Kysy kansallispuvusta

Roikkuuko kaapissasi vanha pieneksi jäänyt kansallispuku? Mistä saisi pukuun uuden paidan tai essun tai vaikka tykkimyssyn? Voiko pukua korjata tai suurentaa, kun se on jäänyt liian pieneksi? Kaikkiin näihin ja moniin muihinkin kansallispukuaiheisiin kysymyksiin voit tulla hakemaan vastauksia iltapäivän aikana. Esillä myös Rauman seudun naisen kansallispukuhanke, johon etsitään kumppaneita hankkeen toteuttamiseksi.

Klo 15.00 Laura Hannulan kansallispukuihin liittyvä luento Posellissa. Kaikille avoin tilaisuus.

Järjestäjänä Rauman Kalevalaiset Naiset ry ja Suomen kansallispukuyhdistys Raita ry.

 

Ti 14.5. klo 18.00 Porin Kalevalaiset ry:n jäsenet vierailevat luonamme. Käymme yhdessä opastetulla kierroksella Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa, Syväraumankatu 41. Sieltä siirrymme Syvärauman pienvenesataman Merijakamon terassille kahvittelemaan omakustanteisesti.

Ti 9.4. klo 18.00 pääsiäiskoristeiden askartelua Rauman Askarteluohjauksessa, Nortamonkatu 15. Illan hinta 10 € sisältää materiaaleja ja tarjoilun. Maksu kerätään paikan päällä.

Ilmoitathan tulostasi Pia Ala-Äijälälle p. 044 3447344 (voit jättää myös tekstiviestin). Ilmoittautumiset tarvitsemme tarjoilun ja materiaalien varaamisen vuoksi.

 

To 21.3. klo 17.30 Yhdistyksen vuosikokous Saga-seniorikeskuksessa, Aittakarinkatu 19. Käsitellään sääntöjen 12 §:n määräämät asiat. Lisäksi valitaan kaksi yhdistyksen edustajaa KNL:n kokouksiin. Täydennetään hallitusta erovuoroisten lisäksi yhdellä jäsenellä.

Ennen kokousta tietokirjailija Kari Kallosen esitelmä.

 

To 28.2. klo 18.00 Kalevalan päivän juhla Posellissa, Nortamonkatu 12. Kaupungin tervehdyksen juhlaan tuo sivistysvaliokunnan pj Sauli Ahvenjärvi ja juhlapuhujana on kirjailija Tapio Koivukari. Muusta ohjelmasta vastaavat mm. Rauman Poikakuoro, lauluyhtye Bluetime ja Fikuleerin nuorimmat kansantanssijat. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kulttuuripalvelujen kanssa. Vapaa pääsy, kahvilippuja (5e). Tervetuloa!

 

Tervetuloa kaikki mukaan päättämään asioista ja ideoimaan toimintaa!

Yhdessä tekeminen on palkitsevaa!

 

To 24.1. klo 18.00 jäsenilta Peilingin kokoushuoneessa, musiikkiopistossa, Nortamonkatu 5. TtM Satu Lamminpään esitelmä aiheesta Liikettä ja ravintoa kunnolle.

 

Vuosi 2018

Ti 11.12. klo 17.30 kuvataiteilija Riitta Lehto-Toivasen esitelmä Helene Schjerfbeckistä Marelassa, Kauppakatu 24. Mikäli mahdollista, tutustukaa etukäteen kirjaan:Schjerfbeck, Helene
Silti minä maalaan. Taiteilijan kirjeitä Maria Wiikille.” Toim. Lena Holger. Suom. Laura Jänisniemi, ISBN 978-952-222-305-0. Tässä linkki: https://www.tiedekirja.fi/default/silti-mina-maalaan.html

Esitelmää voi tulla kuuntelemaan, vaikkei kirjaan olisi ehtinyt tutustuakaan. Tilaisuus on kaikille avoin. Kahvi ja pipari 2 €. Tervetuloa!

 

To 29.11. klo 18.00 Pikkujoulu Kahvila-Ravintola Tornissa, Vesitornintie 2. Jouluinen buffet-ruokailu, (menu alla) hinta 30 €. Yhdistys tarjoaa glögin. Jouluista ohjelmaa ja yhteislaulua. Pikkupaketti mukaan!

Ilmoittaudu 27.11. mennessä  kaisa.laurell@gmail.com

tai puh 044 549 6626. Tervetuloa viettämään iloista, jouluista iltaa!

 

Ti 6.11. klo 16.00 – 18.00 vierailemme Sisustustalo Kodinonnessa, Kauppakatu 17.  Huomaa kelloaika!

Kalevalaisten Naisten Liiton toimintaa

Voimme osallistua myös Liiton järjestämiin tilaisuuksiin. Näitä on tänä vuonna mm:

·       Kalevalanpäivän juhla 28.2. Designmuseossa Helsingissä.

·       Kulttuurimatka Tarttoon 18.-20.5.2018

·       Matka Udmurtiaan 11.-16.6.2018

·       Liiton vuosikokous 28. – 29.9.2018 Rovaniemellä. Kts. Pirta nro 2/2018

 

 

Ke 19.9. klo 17.30 Vanha kansalaisopisto, Vähäkoulukatu 8. Arkkitehti Anna Helamaa luennoi aiheesta Yhteisöasuminen meillä ja muualla. Vapaa pääsy. Tarjoilu 5 €. Tervetuloa!

22.8. Teemme retken Poukan talolle Laitilaan. Lähtö Kalatorilta kimppakyydillä klo 17.30.

”Poukan talo” on Laitilan museo vanhassa Poukan talossa, joka sijaitsee kaupungin keskustassa, kirkon vieressä. Aluksi talon ”emäntä” Eeva Koskinen kertoo talon tarinan, sen jälkeen juodaan kahvi/tee voileivän ja pullan kera. Eeva esittelee museon näyttelyt: 1) Pali muni ja 2) Laitilan vanha limsatehdas. Tutustumme taloon ja näyttelyihin sekä myyntituotteisiin. Tämä osuus kestää n. 2 tuntia. Jos halutaan, Eeva Koskinen voi esitellä myös Laitilan kirkon, joka on aivan vastapäätä Poukan taloa.

Ilmoittautuminen 20.8. mennessä puh.044 549 6626 tai kaisa.laurell@gmail.com. Tarjoilu 5 € ja museon pääsymaksu 1 €. Tervetuloa mukaan!

23.7. Kansallispukujen tuuletus klo 17.00

Tuuletus aloitettiin kaupungintalon pihalta, Kanalinranta 3, josta käveltiin kulkueena Vanhan Rauman läpi Marelan pihalle, Kauppakatu 24, jossa piknik ja pukujen esittely. Tuuletukseen osallistui yhteensä n. 30 kanallispukuista naista, miestä ja lapsia.

4. - 29.4. vitriininäyttely Kalevalasta design-kotiin

Rauman pääkirjaston aula, Alfredink. 1.

Näyttelyn avaus ja esittely jäsenistölle ja lehdistölle 4.4. klo 10.00.

Kaikki kiinnostuneet tervetuloa avajaisiin!

Ti 15.5. klo 17.00 jäsenilta ruokamuistojen ääressä

Nokan taidetorppa, Suvitie 10.

Viime vuonna Suomen Kirjallisuuden Seura yhdessä Marttaliiton ja S-ryhmän kanssa keräsi sekä monipuolista ruokaperinnetietoa että hauskoja kertomuksia ja muistoja kaikilta suomalaisilta. Syntyi Ruoka-Kalevala –kirja.

Mikä on lämpimin, hauskin tai ikimuistoisin ruokamuistosi. Tule muistelemaan. Voit ottaa mukaan oman ”ruokakalevalasi” eli tärkeimmän ja eniten käyttämäsi keittokirjan tai ruokamuistiinpanot. Evästarjoilu 5 €. Ilmoittautuminen sihteerille 10.5.mennessä puh.044 549 6626 tai kaisa.laurell@gmail.com.

Ke 21.3.2018 klo18.00 jäsenilta Koti-Vakassa, Kauppakatu 9. Kevään uudet värimaailmat ovat tulleet niin kankaisiin, astioihin kuin vaatteisiinkin. Tervetuloa kokemaan väri-iloa ja uusia tuulahduksia. Näkemään kauniita kattauksia ja saamaan vinkkejä kodin sisustamiseen. Mukana myös kevään uutta muotia. Ilm. sihteerille 19.3. mennessä puh.044 549 6626 tai kaisa.laurell@gmail.com.

To 15.3.2018 klo18.00 vuosikokous Musiikkiopistossa, Nortamonkatu 5. Käsitellään uusien sääntöjen 12 §:ssä mainitut asiat. Lisäksi valitaan kaksi edustajaa ja kaksi varaedustajaa Kalevalaisten Naisten Liiton kokouksiin sekä kuullaan Kansallispukuhankkeen tilannekatsaus. Kokouksen jälkeen lehtori Pirkko Metsäkallaksen luento aiheesta Presidenttien puolisot.

Ke 28.2.2018 klo 18.00 Kalevalan päivän juhla Posellissa.  Ohjelmassa kaupungin tervehdys Risto Kupari, Karin koulun 3B luokka esiintyy opettajansa Satu Skogströmin johdolla, juhlapuhe sivistystoimialan johtaja Soile Strander, laulua Ilotrio: Leena Uponen ja Ilkka Pohjanoksa, säestys Olli Luntamo, yhteislaulua.

Väliaika

Musiikkiopiston klarinettitrio, kansantanssiesitys Fikuleeri ry, Ilotrio. Satakunnan laulu. Tervetuloa! Kaikille avoin, ei pääsymaksua. Järj. yhdessä Rauman kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Kahvi ja pulla 5,- €/hlö. Arpajaiset.

Ke 10.1.2018 klo 17.00 vietämme jäseniltaa Kauneus- ja terveyshoitola Leilassa, Savilankatu 13. Inspiraatioita itsensä hoitamiseen, talvi-ihon hoitoa ja aikuisen naisen meikki. Tarjoilun vuoksi ilmoittautuminen puh. 044 549 6626 tai kaisa.laurell@gmail.com. Tervetuloa!

Vuosi 2017

To 23.11.2017 klo 18.00 Pikkujoulu Ravintola Savilassa, Vanhankirkonkatu 1. Nautitaan hyvästä ruoasta ja mukavasta yhdessäolosta. Muistellaan lapsuuden jouluja laulujen, runojen ja leikkimielisten visailujen lomassa. Yhdistys tarjoaa glögin. Ota pieni paketti mukaan. Arpajaiset, jossa pääpalkintona on jouluinen kori. Ilmoittaudu maksamalla 16.11.2017 mennessä 32,00 €/hlö tilillemme FI60 5630 7620 0059 10. Tervetuloa!”

Pe 27.10.2017 Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt yhdistyksemme uudet säännöt.

Ke 18.10. klo 18.00 Senioriviikon ohjelmaan kuuluva kansallispukuilta Posellissa. Musiikkia, tervehdyssanat, FT Helena Honka-Hallilan selostus Rauman seudun naisen kansallispukutarkistuksesta ja muinaispuvuista. Väliaika ja kahvia. Korsuköör. Kansallispukujen esittely. Muinaispuvut kuvina. Mahdollisimman monen toivotaan pukeutuvan kansallispukuun. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Rauman Marttayhdistyksen ja Rauman kulttuuritoimen kanssa. Tilaisuus on kaikille avoin.  Vapaa pääsy. Kahvi ja pulla 5,- €. Tervetuloa!

Ma 25.9. klo 18.00 Luentotilaisuus Posellissa, Nortamonkatu 12. Illan aluksi Kalevalaisten Naisten Liiton myöntämän Osmansolmu-ansiomerkin luovutus. Sen jälkeen FM arkeologi Maija Helamaan luento: Raumalaisten jäljillä - viimeisimpien arkeologisten tutkimusten tuloksia. Keskustelua. Luentoilta järjestetään yhdessä Rauman kulttuuritoimen kanssa. Avoin kaikille kiinnostuneille. Alussa pientä tarjoilua 5,- €/hlö. Tervetuloa!

Ma 25.9. n. klo 19.15 tai em. tilaisuuden jälkeen yhdistyksen ylimääräinen kokous, jonka aiheena on mallisääntöjen toinen käsittely ja päättäminen sääntöjen käyttöönottamisesta. Tervetuloa!

Ke 6.9. klo 18.00 Jäsenilta Muinan kotiseutumuseolla, jonka esittelee Marja Asikanius. Vietetään sadonkorjuuiltaa. Lehtori Marja Tanhuanpää johdattaa ruokakulttuurin maailmaan ja kertoo mm. kekriperinteestä ja kirjastaan. Maistellaan uutuuskasviksia ja nautitaan kesäkauden sadosta valmistettua iltapalaa. Tutustutaan Nikolaista nykyaikaan –näyttelyyn, jonka esittelee Ari Ruusuranta. Lähtö klo 17.30 kimppakyydeillä linja-autoaseman Tuulensuun puoleiselta parkkipaikalta. Ilmoittautuminen sihteerille puh. 044 549 6626. Ilmoita samalla, jos tarvitset kyydin kokoontumispaikalta Muinaan. Osallistuminen ja iltapala 10,- €/hlö. Tervetuloa!

Huom. Tukholman ja Roslagenin Kalevalaiset (kuuluvat Kalevalaisten Naisten Liittoon) viettävät Suomi 100 -juhlavuotta 24. – 28.8.2017. Suurin tapahtuma on suuri Suomi-juhla keskellä Tukholmaa, Kungsträdgårdenissa. Toivovat satoja suomalaisia kansallispukuja koristamaan Tukholmaa.

Pitsiviikolla ma 24.7.2017 klo 16.30 alkaen Kansallispukujen tuuletuspiknik. Kokoonnumme kaupungintalon pihalle. Kävelemme kulkueessa torille, jossa pysähdymme seuraamaan Fikuleerien esitystä Rauman Purpurista (kestää n. 10 min). Torilta jatkamme matkaa Vanhan Rauman läpi. Lopuksi piknik Rauman Taidemuseon pihapiirissä, Kuninkaankatu 37. Pukeudu kansallispukuun tai sen osaan, ota piknik-kori mukaan ja liity joukkoon! Kaikille avoin tapahtuma. Tervetuloa!

Tuuletukseen osallistui 41 hlöä. Pia Ala-Äijälä esitteli 23 erilaista kansallispukua.

La 6.5.2017 retki Euraan. Lähtö klo 10.00 bussilla linja-autoasemalta. Tapio Niemi kertoi menomatkalla Lapin kylästä. Klo 11.00 Kauttualla Alvar Aallon suunnittelemassa terassitalossa, näyttelyhuoneisto. Sisustuksen esitteli Alvar Aalto -huonekalujen keräilijä ja huoneen niillä sisustanut Pertti Männistö.

Bussilla kiertoajelu Ruukin alueella ja alueen esittely.

Klo 12.15  Kahvila Nemo (ent. Jokisauna ), kalakeittolounas.

Klo 13.30 Euran Pirtti, esittely ja kahvit Euran rinkilöiden kera.

N. klo 15.00 takaisin Raumalla. Hinta n. 32,-/jäsen ja 37,-/ ei jäsen.

Sitovat ilmoittautumiset sihteerille 25.4.2017 mennessä puh. 044 5496626.

 

Kevään 2017 aikana Rauman museo yhdessä Rauman kansalaisopiston kanssa järjestävät arkeologiaan perehdyttävän kurssin Raumalla. Tilaisuudet ovat 21.1., 9.2., 21.3., 6.5. Tarkemmat tiedot Rauman kansalaisopiston tiedotteessa.

To 16.3.2017 klo 18.00 oli jäsenilta Koti-Vakassa. ” Marimekko – nykyajan kansanpuku. Se liittyy vuoden teemaan Muinaispuvusta Marimekkoon. Kirsi-Marja Siltavuori-Illmer esitelmöi muinaispuvuista ja vähän kansallispuvuistakin. Koti-Vakan Aila Laiho kertoi Marimekosta ja sen alkuvuosien tuotannosta. Leena Kujansuu toimi mannekiinina ja esitteli eri vuosikymmeniltä olevia marimekkoja. Myös tämän kevään uusia asuja nähtiin. Mukava ilta! Läsnä oli 20 kalevalaista naista.

Ti 28.2.2017 klo 18.00 Kalevalan päivän juhla Suomi 100 vuotta -teemalla Posellissa, Nortamonkatu 12. Kahvitarjoilu klo 17.00 -18.00. Ohjelmassa Rauman kaupungin tervehdys, kulttuuri- ja vapaa-aikaltk:n puheenjohtaja Seppo Numminen, musiikkia ryhmä Mottine (Iiro Kupari viulu, Reetta Karvinen viulu, Aarni Kupari viulu, Ilmari Kuusisto viulu), juhlapuhe kansanedustaja Kristiina Salonen, kuorolaulua Flikkatten Göör, johtaa Niiki Nuutinen, runonlausuntaa Värsym Baohaja ja lopuksi esiintyy Veteraanikuoro Isku. Kahvi ja leivos 5 €. Arpajaiset! Tervetuloa! Tilaisuus on kaikille avoin ja se järjestetään yhdessä Rauman kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa.

Ti 28.2.2017 vuosikokous noin klo 19.30 Posellissa Kalevalan päivän juhlan jälkeen. Käsitellään sääntöjen 13 §:ssä mainitut asiat. Lisäksi päätetään sääntöjen muuttamisesta. Kun Liiton säännöt uudistuivat, niin jäsenyhdistystenkin sääntöjen toivotaan seuraavan aikaansa. Mm. uusissa mallisäännöissä hallituksen koko on puh.joht. plus 4 – 6 jäsentä. Hallitus voi pitää kokouksen puhelinkokouksena, sähköpostitse tai muutoin teknistä apuvälinettä käyttäen, mikäli kaikki hallituksen jäsenet siihen suostuvat. Vuosikokous pidetään helmi- maaliskuussa.

Otetaan kantaa Liiton jäsenmaksukyselyyn. Vihdin Kalevalaiset Naiset esittivät Liiton vuosikokouksessa 24.9.2016, että Liitto alkaisi periä keskitetysti yhdistysten jäsentenkin jäsenmaksut. Liiton hallitus sai tehtäväkseen tutkia asiaa ja nyt jäsenyhdistyksiltä kysytään siitä mielipidettä sekä mikä olisi jäsenmaksu, joka sopii kaikille.

 Lopuksi kuullaan tilannekatsaus kansallispuvun suunnitteluhankkeesta. Tervetuloa!

Ke 25.1.2017 klo 18.00 Hyvinvointi-ilta Energiahuone Enkelinkosketuksessa, Kauppakatu 23. Kahvi- ja teetarjoilu. Kirsti Roswall esitteli yritystään ja kertoi erilaisista hoidoista sekä tuotteista. Aikoja varattiin pois lähdettäessä, joten hoidot kiinnostivat. Läsnä 20 jäsentä.